keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Liettua&Latvia reissu

Perjantaina startattiin auto kohti helsinkiä ja tallinkin satamaa. Matkaan meillä lähti Emmi ja Emmin corgit Sakke ja Retu sekä minulta Masa. Helsinkiin slevittiin hengissä ja takoituksenamme oli sitten ajaa Tallinnasta Liettuan Kaunakseen yötä vasten että olisimme ammulla heti näyttelypaikalla.

Yö meni hyvin ja yllättävän virkeenä ajettiin perille asti. Perillä ihmettelimme että missähän se näyttely on kun missään ei näy koiria eikä ihmisiä tai muutakaaan. Kysyttiin parilta ihmiseltä neuvoa mutta eivät osanneet englantia. Noh eikun sit uudelleen osotetta katsomaan ja sitten löytyikin oikea osoite joten osoitteen vaihto. Masan kehä alkoi 10.15 ja lähdimme väärästä paikasta ehkä 09.50 ajamaan uutta paikkaa. Kello läheni jo 10.05 kun saavuimme paikalle ja se oli onneksi oikea paikka, eikun äkkiä koira ulos autosta ja sisälle juosten, ei kerennyt vaihtamaan vaatetita muutenkaan ihmistäytymään. Kerkesimme just kehään ja tuomari arvosteli koiran ja sanoi kehän loppuun että tykkää Masasta ja näin Masa sai SERTin ja oli ROP.
Sitten odoteltiin että corgit alkoivat, tässä välissä kävin auttelemassa muita suomalaisia ja esitin heidän koiriiaan kehissä. Corgit alkoivat vaikka kehä olikin myöhässä. Retu juniori luokassa ja Sakke Valioissa. Molemmille koirille ERIt sekä Retulle junnu serti ja sakelle valio sert ja Sakke vielä hienosti ROP !

Odoteltiin sitten ryhmiä. Corgeista kumpikaan ei ryhmissä jatkoo päässyt. Sitten oli Masan vuoro mennä 3 ryhmän kehään, tuomari rupesi miettimään sijottuineita ja näytti minulle samalla että olisin RYP5 ! Masa sijottui siis ryhmissäkin ! Tuomari kehui vielä Masaa kun palkitsi meidät.

Ryhmien jälkeen lähdettiin suunnistamaan hotelille joka sijaitsi liettuan ja latvian rajan lähellä. Saavuimme navigaattorin näyttämään paikkaan ja ihmeteltiin kun koko paikka oli pimeänä eikä missään näkynyt yhtään liikennettä. Kiersimme koko pikku kaupungin läpi ja emmem löytäneet hotellia. Totesimme et olkoot koska peruutusmaksua siitä ei tule.

Lähdimme sitten ajamaa suoraan kohti Latvian näyttelypaikkaa Riikan Skonto hallille.
 Saavuimme perille ja kello oli lähemmäs jo 02.00 yöllä. Rupesimme autoon nukkumaan ja minä otin Masan vielä syliinni nukkumaan vahti koiraksi.

Aamulla heräsimme kun kello oli jo lähemmäs yhdeksää vai kymmentä ja ihmisiä vilisti ohi koirien kanssa ja yöllä taaksemme oli tullut nukkumaan toisia suomalaisia.
Onneksi nyt ei ollut ongelmaa etsiä näyttelypaikkaa kun nukuimme sen edessä.
Eikun vähän ihmistäytymistä ja vaatteiden vaihtoa ja menoksi halliin.

Tällä kertaa ensin meni corgit ja masan kehä oli lähemmäs 14.00. Corgit meni nopeasti ohi ja Retu oli PU2 saaden junnusertinsä sekä Sakke valioluokan 3.

Masa meni kehään odottelujen jälkeen ja tuomari tutki oikein kauniisti koiran. Tuli sitten onnitelemaan joten oletin että olimme ROP. Pöydältä kävin vielä kysymässä ja sieltä lykättiin sertit ja cacibit käteen joten kaikki se mitä lähettiin hakemaan tuli !

Ryhmiin ei jääty että kerettiin laivaan. Kiva reissu kaikista koettelemuksista huolimatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti